978" /> 978"> 978"> 978"> 978"> 1978

1978

Image

1978

Clubhuis

En ja hoor, een nieuwe koper bood zich toch nog aan. Dhr. P.K. Woldijk (eigenaar van Watersportbedrijf Lauwerszee BV aan het Reitdiep in Zoutkamp) kocht het schip voor iets meer dan de sloopwaarde en wilde het laten opknappen tijdens de stille uren van het watersportbedrijf. De nieuwe functie was nog niet helemaal duidelijk, dhr. Woldijk stond open voor ideeën, maar dacht aan bijvoorbeeld een clubhuis annex zeilschool.

Dhr. Woldijk had voor de reis naar Zoutkamp (die de Gasselte op eigen kracht zou gaan maken) aardig wat mensen uitgenodigd. Naast voormalig eigenaar Arie Brouwer en z’n vrouw, ook de burgemeester en wethouders van zowel Gasselte als van Ulrum (waaronder Zoutkamp toen nog viel).

Op 1 april 1978 voer het schip dat toen al van Delfzijl naar Groningen was gevaren, met burgemeester en wethouders van Gasselte en Ulrum naar Zoutkamp. Deze tocht door het Reitdiep zou waarschijnlijk de laatste van de Gasselte worden op eigen kracht.

Image
Image
Toch nog op weg naar een nieuwe eigenaar, met rechts (met pijp) Arie Brouwer en z’n vrouw

Het achterstallige onderhoud zou als eerste worden aangepakt tijdens de rustige uren van een paar ervaren werknemers van het Watersportbedrijf. Deze rustige uren bleken echter niet te komen en de staat van het schip holde achteruit. En zo kwam het dat na twee jaar zonder enig onderhoud de heer Woldijk weer van zijn schip af wilde…

Image
Image
Gasselte in het Reitdiep, in Zoutkamp. Het arme schip was inmiddels al zo’n zes jaar niet onderhouden

//

Back